Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با تاکید بر گستردگی مفهوم نشاط اجتماعی، افزود: برنامه ریزان و صاحب نظران موضوع نشاط اجتماعی را به یکسری هیجانات آنی تقلیل ندهند و فکر نکنند که اگر هیجانات آنی مدیریت شود، در جامعه نشاط به وجود می آید.

رضا محبوبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با تاکید بر اینکه مفهوم نشاط اجتماعی را به گذران اوقات فراغت تقلیل ندهیم، گفت: معمولا زمانی که از نشاط صحبت می کنی، جایگاه نشاط معنوی و یا مفهوم رضایت از زندگی را در کل نادیده می گیریم و یا به طور مثال اگر دو کنسرت در جامعه لغو شود می گوییم که نشاط کم شده است؛ این درحالیست که هر چند این موارد تاثیرگذار است اما مفهوم نشاط گسترده تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** تقلیل نشاط اجتماعی به مفاهیم و برنامه هایی چون برپایی کنسرت،اشتباهی استراتژیک است
محبوبی بر لزوم تغییر نگاه در سیاست گذاری ها اشاره کرد و افزود: اگر فکر کنیم که نشاط اجتماعی را می توانیم با برگزاری چند کنسرت ارتقا بخشیم، اشتباهی استراتژیک است زیرا اثر تمهیدات ساختاری به مراتب بیشتر و پایدارتر از تمهیدات برنامه ای است که به صورت موقتی اجرا شود.

** سیاست ها و اقدامات برنامه ریزان تقویت کننده نشاط اجتماعی باشد
معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: همه اقداماتی که در بعد سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها انجام می شود، باید از نظر نشاط اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد تا ببینیم که چه پیامدهایی بر نشاط عمومی دارد و به بیانی دیگر، همه سیاست ها و اقدامات برنامه ریزان تقویت کننده نشاط اجتماعی باشد.
معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور تصریح کرد: عامل مهم در ایجاد نشاط اجتماعی، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی هاست و در علت یابی اینکه چرا نشاط اجتماعی پایین است نمی توانیم این مساله را به وضعیت عمومی از حیث شاخص های اقتصادی، شغل، بیکاری ارجاع دهیم.
وی ادامه داد: اگرچه مقولات اقتصادی و معیشتی بر کم و کیف شاخص های اجتماعی از جمله نشاط و امید اجتماعی تاثیر مستقیم دارد اما این موارد نیز ناشی از مجموعه ای از سیاست ها و برنامه هایی است که با آن جامعه اداره می شود و به هر حال در چارچوب همین سیاست ها و برنامه هاست که وضعیت اقتصادی و معیشتی هم پیش آمده است بنابراین تمرکز بر اصلاح سیاست ها و برنامه های مناسب تر و دقیق تر ضروری است.

** ایجاد نشاط مستمر نیازمند تغییرات بنیادین در سیاست ها و برنامه هاست
محبوبی با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری و تمهیدات زیربنایی برای تقویت نشاط اجتماعی در جامعه افزود: ایجاد نشاط مستمر نیازمند تغییرات بنیادین در سیاست ها و برنامه هاست و تا وقتی این ساختارها و این عملکردها تصحیح نشود، نمی توان انتظار داشت که با اقدامات روبنایی سطح نشاط جامعه را بالا ببریم.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال تا وقتی که نظام پذیرش دانشجو در دانشگاه ها مبتنی بر رقابت کنکور باشد، به طور سیستماتیک سال ها جوانان و نوجوانان تحت تاثیر استرس مستمر قرار می گیرند و یا برپایی آزمون های مداوم در نظام آموزش و پرورش که البته وزیر آموزش و پرورش در این باره به حذف آزمون ها در دوره ابتدایی اشاره داشتند، روحیه نشاط اجتماعی را تضعیف می کند.

** تغییر ساعت رسمی کشور در 6 ماهه نخست هرسال بر سلامت روان افراد جامعه تاثیر منفی دارد
این جامعه شناس اظهار کرد: مثال دیگر درباره تغییر ساعت رسمی کشور در 6 ماهه نخست هرسال است که براساس مطالعات صورت گرفته از سوی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، اجرای این سیاست بر سلامت روان جامعه تاثیر منفی می گذارد اما این مساله صرفا به دلیل صرفه جویی در مصرف انرژی و بدون در نظر گرفتن تاثیر آن بر سلامت روان افراد جامعه اعمال می شود.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: جامعه نیازمند انسان های توسعه یافته است و اگر افراد در هر سطحی از روح وروان سالم و بانشاط برخوردار باشند، عملکرد مطلوب تری خواهد داشت.

** ایران در میان 158کشور، رتبه 105را از نظر نشاط داراست
محبوبی وضعیت شاخص نشاط اجتماعی در جامعه را نامطلوب ارزیابی کرد و یادآور شد: نشاط اجتماعی چندان مطلوب نیست به طوری که براساس گزارش سال 2016 از نظر شاخص های جهانی نشاط، ایران در میان 158کشور، رتبه 105را داراست.
این جامعه شناس با تاکید بر لزوم تغییرات ساختاری اساسی برای بهبود وضعیت نشاط اجتماعی، اظهار کرد: بهبود مولفه ها و شاخص های نشاط اجتماعی باید جدی گرفته شود زیرا در نقطه مقابل این مفهوم، شاهد گسترش آسیب های اجتماعی خواهیم بود و در واقع اگر به این مقوله توجه لازم نشود، بی هنجاری و نابسامانی اجتماعی بیشتری رقم می خورد.
وی با تاکید بر نقش رسانه ها در تقویت نشاط اجتماعی، یادآور شد: رسانه ها پیشانی تماس مردم با پشت پرده سیاست ها هستند و اگر نگاه عالمانه و موشکافانه نسبت به سیاست ها داشته باشند می توانند در اصلاح ساختارها نقش موثری ایفا کنند همچنین ضروری است تا در مورد انتشار اخبار به پیامدهای آن توجه داشته باشند.
اجتمام**3229** 1418
خبرنگار: حنانه شفیعی** ناشر: مریم برزآبادی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۹۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده

متخصص اعصاب و روان با اشاره به تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات افراد گفت: افراد در روزهایی که میزان آلودگی هوای بیشتری دارد، علائمی از جمله افسردگی و اضطراب را بیشتر از سایر روزها تجربه خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا شعربافچی‌زاده امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: ذرات معلق موجود در هوای آلوده می‌تواند از طریق مخاط بینی یا عصب بویایی به صورت مستقیم وارد مغز شود و به سلول‌های مغزی دسترسی داشته باشد.

وی با بیان اینکه در صورت ورود ذرات موجود در هوای آلوده، در کوتاه‌مدت شاهد کنش ذرات بر نواحی مسئول کنترل هیجانات مغز خواهیم بود، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده، نحوه بروز هیجانات در روزهای دارای آلودگی هوای بیشتر و کمتر می‌تواند متفاوت باشد.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: افرادی که بدون زمینه‌ای از اختلالات روان‌پزشکی هستند، در روزهایی که میزان آلودگی هوای بیشتری دارد، علائمی از جمله افسردگی و اضطراب را بیشتر از سایر روزها تجربه خواهند کرد و ارائه خدمات سلامت روان و سرویس‌های پیش‌بینی شده در این خصوص طی روزهای آلوده به دلیل بعضی موارد از جمله افزایش پرخاشگری افراد، افزایش می‌یابد.

شعربافچی‌زاده با اشاره به اینکه تأثیرات آلودگی هوا حتی بر جنین مادر باردار نیز قابل مشاهده است، ادامه داد: هرچه میزان مواجهه افراد با آلودگی هوا و ذرات آن بیشتر باشد، تأثیرات و آسیب‌های ایجاد شده نیز عمیق‌تر و شدیدتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه مواجهه با بعضی عوامل معلق در هوای آلوده مرتبط با انواع اختلالات روان‌پزشکی است، گفت: با قرارگیری در معرض آلودگی هوا، احتمال بروز اختلالاتی از جمله اختلال دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد و مواجهه طولانی مدت با این ذرات می‌تواند منجر به ایجاد اختلالات شناختی مزمن و پایدار در افراد شود.

متخصص اعصاب و روان اضافه کرد: ۱۲ علت برای درگیری افراد با اختلال دمانس (زوال عقل) شناخته شده است که یکی از عوامل قابل حذف، ذرات آلوده‌کننده هوا به شمار می‌رود، با قرارگیری کودکان از سنین کم در معرض آلودگی هوا، اختلالات روانی می‌توانند از سنین پنج سالگی خود را نشان دهند و کودکان در سنین بزرگسالی احساس مه‌آلودگی در ذهن خود خواهند داشت.

شعربافچی‌زاده با اشاره به وجود آلودگی هوا در محیط منازل و ساختمان‌های مسکونی خاطرنشان کرد: آلودگی هوای داخل منازل و فضاهای مسکونی نیز حائز اهمیت بالایی است و کربن دی اکسید می‌تواند یکی از عوامل آلوده‌کننده فضای داخل ساختمان باشد، بر اساس مطالعات انجام شده وجود عوامل آلوده‌کننده در فضای مسکونی می‌تواند به تمرکز شناختی افراد آسیب بزند و احساسی مانند داشتن خستگی همیشگی را القا کند.

کد خبر 751446

دیگر خبرها

  • خرید دریچه فاضلاب چدنی در تهران | شرکت دانش بنیان ذوب ریزان
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان‌سازی جمعیت
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت